Februari: de maand van de gebitscontrole van uw huisdier!

Ook dit jaar besteedt Dierenkliniek Hattem aandacht aan de landelijke maand van het gebit bij huisdieren. Op TV zult u ongetwijfeld wel eens een spotje over de maand van het gebit hebben gezien. Hierin wordt kort aangestipt hoe belangrijk een gezond gebit is voor uw huisdier. Deze boodschap onderschrijven onze artsen volledig, maar we vertellen u graag het hele verhaal.

Honden en katten kunnen gedurende hun hele leven gebitsproblemen ontwikkelen, van jong tot oud. Er is dus altijd een reden om het gebit van uw huisdier te controleren. Veel gebitsproblemen ontstaan door de vorming van tandplak, een dun laagje met voedingsresten en bacteriën dat de tanden en kiezen bedekt. Door afzetting van mineralen kan uit het laagje tandplak tandsteen ontstaan, net als bij mensen. Tandplak en tandsteen vormen een continue irritatie voor het tandvlees, wat daardoor ontstoken kan raken. Als de problemen langer voortduren, kunnen ook de tand- en kieswortels aangetast raken, dit met alle gevolgen van dien.

Een veel gehoorde reactie van baasjes na het vaststellen van tandsteen of andere gebitsproblemen is: “maar mijn hond/kat eet anders nog prima hoor!”. In de beginstadia van gebitsproblemen klopt dit in sommige gevallen, maar waarom wachten tot uw huisdier niet meer eet als in een vroeg stadium ernstige problemen voorkomen kunnen worden? Door het verwijderen van tandsteen en tandplak en polijsten van het gebit zal uw hond of kat veel langer van een fris, schoon en goed functionerend gebit kunnen profiteren. Het voorkomt pijn bij het eten en het noodzakelijk moeten verwijderen van tanden en kiezen.

Om u en uw huisdier van de beste tandheelkundige zorg te kunnen voorzien heeft Dierenkliniek Hattem de afgelopen jaren geïnvesteerd in kennis, tandheelkundige apparatuur en speciale röntgenapparatuur om ook de wortels en het binnenste van tanden en kiezen te kunnen beoordelen. Het dienstenpakket beslaat dus alles van een professionele gebitsinspectie en gebitsreiniging tot gespecialiseerde kaakchirurgie.

Wat kunt u van Dierenkliniek Hattem verwachten tijdens de maand van het gebit? In februari kunt u op afspraak het gebit van uw huisdier kosteloos laten beoordelen. We zullen het gebit uitgebreid bekijken en aangeven hoe de gezondheid van het gebit op dit moment is. Daarnaast krijgt u een poetsinstructie en tips over hoe u erger kunt voorkomen. ​Maakt u tijdens de maand van het gebit een afspraak? Dan krijgt u €25,- korting op een professionele gebitsreiniging! U kunt nu al een afspraak inplannen!

Voorwaarden actie maand van het gebit 2021

De 25 euro korting is inclusief BTW.  U kunt deze korting niet alleen in februari, maar ook in maart 2021 verzilveren. Tevens krijgt u 10% korting op gebitsverzorgingsproducten en voeding voor het gebit.