Kruisband operatie bij uw hond

Heeft uw hond ernstige knie problemen? Maak dan spoedig een afspraak met Dierenkliniek Hattem-Wapenveld. Wij zullen zo snel mogelijk een diagnose stellen. Is  de kruisband gescheurd of heeft uw hond misschien last van andere knieproblemen? Naar aanleiding van de diagnose zetten we snel de juiste stappen zetten om ernstige gevolgen, zoals een gescheurde meniscus, te kunnen voorkomen. Kortom, benader ons direct, zodat wij kunnen controleren of een kruisband operatie voor uw hond nodig is.

Meer informatie over een kruisband operatie bij honden

De botten in de poten van honden worden bij elkaar gehouden met de kruisbanden. Scheurt een kruisband? Dan staat de knie niet meer stabiel op de poten. Hierdoor beginnen het dij- en scheenbeen over elkaar heen te schuiven. Deze wrijving kan artrose en een gescheurde meniscus veroorzaken. Denkt u dat uw hond een gescheurde kruisband heeft? Laat ons dan direct controleren of het nodig is een kruisband operatie voor uw hond in te plannen. Kruisband operaties bij honden verrichten we volgens de TTA (tuberositas tibiae advancement) methode. Door het aanpassen van de hoek van de knie, verdelen we de krachten en belasting beter. Hierdoor kan de scheur helen.

kruisband operatie hond

Zo verloopt een kruisband operatie bij honden

Wij zijn gespecialiseerd in het verrichten van kruisband operaties bij honden. Hiervoor gebruiken we de TTA (tuberositas tibiae advancement) methode. Tijdens de operatie verwijderen we eerst de restanten van de gescheurde kruisband en beoordelen we de meniscus. Om het kniegewricht vervolgens te kunnen corrigeren, wordt een deel van het onderbeen los gezaagd. Dit deel wordt met een titanium plaat en schroeven vastgezet. Hierdoor ontstaat veel steun en stabiliteit. Het bot moet opnieuw vastgroeien. Dit duurt ongeveer 2 maanden. In deze periode is het belangrijk dat uw hond zich rustig houdt. De knie en daarmee de kruisband mogen niet te veel belast worden.

Maak een afspraak voor een kruisband operatie voor uw hond

Wilt u zeker weten of uw hond een kruisband operatie moet ondergaan? Neem contact met ons op. Onze dierenkliniek, die al bestaat sinds 1933, is gespecialiseerd in TTA operaties bij honden. Maak een afspraak met ons via 038-4442512 of stuur een mail naar info@dierenkliniekhattem.nl. Honden die wij opereren dienen op de dag van de operatie nuchter, recent uitgelaten, halsband dragend en behandeld tegen wormen en vlooien zijn. Plan nu direct de kruisband operatie voor uw hond in.