Knie operatie bij uw hond

Maak een afspraak voor een knie operatie voor uw hond, als hij of zij kreupel loopt of last heeft van knieproblemen. De kans is namelijk groot dat uw hond geopereerd moet worden. Het is in dit geval belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen. Zo voorkomen we ernstige gevolgen, waaronder artrose. Wilt u zeker weten of uw hond geopereerd moet worden? Maak dan een afspraak met Dierenkliniek Hattem-Wapenveld. Dan controleren wij of we een knieoperatie voor uw hond moeten inplannen.

Zo verloopt een knie operatie bij honden

Voordat we beginnen met een operatie, moeten we eerst een duidelijke diagnose stellen. Benader ons daarom direct als u denkt dat uw hond knieproblemen heeft. Wij maken dan eerst röntgenfoto’s van de knie en onderzoeken de stabiliteit ervan. Naar aanleiding van de onderzoeksresultaten bepalen we of uw hond daadwerkelijk geopereerd moet worden of dat er andere behandelingen mogelijk zijn. Is het nodig een knie operatie in te zetten? Dan passen we de TTA (tuberositas tibiae advancement) methode toe. Hierbij wordt de hoek van de knie aangepast, zodat de krachten en belasting op de knie anders verdeeld worden.

knie operatie hond

Voorzorg en nazorg bij een knie operatie

Wordt de diagnose gesteld dat uw hond inderdaad een knie operatie moet ondergaan volgens de TTA (tuberositas tibiae advancement) methode? Dan is het verstandig op de dag van de operatie met de volgende punten rekening te houden. Uw hond moet:

  • Nuchter zijn en mag tenminste 12 uur voor de operatie niets eten
  • Behandeld zijn tegen wormen en vlooien en recent rustig uitgelaten zijn
  • Een goed sluitende halsband dragen en vast kunnen zitten aan een riem

Als u uw hond bij ons achterlaat voor de operatie, vragen wij u uw telefoonnummer achter te laten. Ook kunt u ons dan meteen melden of uw hond afwijkend gedrag heeft vertoond die betreffende dag. Denk aan diarree, braken of erg veel drinken. Zodra de operatie voltooid is, ontvangt u van ons informatie over de nazorg voor honden na een knie operatie.

Maak een afspraak voor een knie operatie voor uw hond

Vermoedt u dat uw hond een knie operatie moet ondergaan? Maak dan een afspraak met ons. Wij zijn gespecialiseerd in het verrichten van TTA operaties bij honden. Onze dierenkliniek bestaat niet voor niets al sinds 1933. U bereikt ons door te bellen naar 038-4442512 of stuur een mail naar info@dierenkliniekhattem.nl. Voor maatwerk knie operaties bij honden moet u bij onze dierenkliniek zijn.