Kat

Chippen

Jaarlijks lopen duizenden honden en katten de weg naar huis kwijt. Velen van het vinden de weg niet meer terug. Hierdoor belanden veel dieren onnodig in het asiel. Zorg dat dit uw viervoeter niet overkomt en laat uw dier chippen!

Overgewicht

Bij meer dan 30% van de honden en katten in Nederland is sprake van overgewicht of vetzucht. Te veel eten in combinatie met te weinig beweging is de meest voorkomende oorzaak van overgewicht. Laat ons u helpen bij dit veel voorkomend probleem!

Vlooien

Heeft uw kat regelmatig last van vlooien? Dit is niet nodig! Er zijn tegenwoordig vele goed werkzame ontvlooiingsproducten op de markt! Het is echter wel belangrijk om ook de omgeving van uw huisdieren mee te behandelen tegen vlooien.

Met uw kat naar de dierenarts

Voor de meeste katten is een tripje naar de dierenarts een zeer stressvolle aangelegenheid. Zodra het kattenmandje te voorschijn komt is de kat al in geen velden of wegen meer te bekennen. Gelukkig zijn er wel manieren om een deel van de stress voor de kat (en voor u) weg te nemen.

Het kattengebit

Een groot deel van de katten heeft last van gebitsproblemen. Katten laten echter niet snel merken dat ze pijn hebben. Het is dus belangrijk om het gebit van uw kat regelmatig te laten nakijken om grotere problemen te voorkomen.

Sterilisatie/castratie

Het paarseizoen van katten loopt van laat in de winter tot het begin van de herfst. De dierenasiels zitten elke zomer dan ook weer vol met ongewenste kittens. Een krolse poes wordt mauwerig en rusteloos en ongecastreerde katers gaan vaak gevechten aan en sproeien urine in huis. Laat uw kat op tijd steriliseren of castreren en voorkom deze problemen!

Kattenziekte

Met enig regelmaat is er een uitbraak van kattenziekte voor in Nederland. Dit hangt samen met het feit dat 75-80% van de mensen hun katten niet laten vaccineren. Deze dodelijke ziekte wordt veroorzaakt door het zeer besmettelijke Feline Panleucopenievirus. Is uw kat de laatste 3 jaar nog ingeënt tegen kattenziekte?

Chirurgie

In onze praktijk worden dagelijks dieren geopereerd. Denk hierbij aan aan castraties en sterilisaties en het verwijderen van bultjes. Ook voeren wij specialistischere operaties uit als orthopedische operaties en maag/darmoperaties. Door goed onderzoek voor de narcose en goede bewaking tijdens en na de narcose houden wij het narcose risico zo klein mogelijk.

Uw huisdier mee op vakantie

Uw hond of kat meenemen op vakantie kan heel leuk zijn. Lekker samen wandelen en genieten zon, zee en strand. Houd er echter rekening mee dat er bepaalde wettelijke regels zijn waar u zich aan moet houden als u uw huisdier mee wilt nemen over de grens, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Bedenk ook dat er elders in Europa andere ziekten voor kunnen komen die wij hier in Nederland niet kennen. Bescherm uw hond of kat hier tijdig tegen!