Hond

Vaccineren of titeren?

Steeds meer mensen vragen zich af of het wel nodig is om hun dier standaard elk jaar te laten vaccineren. Men kan namelijk ook de hoeveelheid antistoffen tegen bepaalde ziekten in het bloed van een hond meten. Hoe zit dat nu precies en zijn vaccinaties nu wel zo schadelijk?

Huisdierenverzekering

De jaarlijkse vaccinatie is voor de meeste diereigenaren goed te betalen. Maar wat doet u indien uw dier een ongeluk krijgt en een dure operatie nodig heeft? Of als uw dier een chronische aandoening krijgt? Met een huisdierenverzekering zijn de medische kosten gedekt en betaalt u altijd een vast bedrag per maand.

Heeft mijn hond artrose?

Heeft uw hond ‘s ochtends ook zo’n moeite met uit de mand komen? Merkt u dat hij minder wil spelen en tijdens wandelingen moeilijker mee kan komen? Dan kan het heel goed zijn dat uw hond last heeft van artrose. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om het leven met artrose zo comfortabel mogelijk te maken. Bespreek met uw dierenarts wat de beste behandeling voor uw viervoeter is!

Vuurwerkangst

De blaadjes vallen van de bomen, de dag worden weer korter en voor u het weet is het alweer oud en nieuw. Voor ons vaak een leuke tijd, maar daar denken honden en katten vaak heel anders over. Door nu vast te starten met medicatie of vuurwerktraining, kunt u ervoor zorgen dat uw huisdier straks ontspannen omgaat met alle harde knallen. Zo kan uw dier straks ook genieten van een fijne jaarwisseling!

Fokken met de hond

Een nestje puppies is natuurlijk hartstikke leuk, maar er komt vaak meer bij kijken dan men denkt. Want welke voorbereidingen moet u treffen? Wanneer is eigenlijk het beste dektijdstip? En als de bevalling niet zo vlot verloopt; wanneer moet u dan de dierenarts inschakelen?

Laparoscopie

We hebben al enkele jaren de nieuwste operatie techniek in huis: de kijkoperatie, o.a. voor de sterilisatie bij de hond. Deze methode van steriliseren heeft grote voordelen: kleinere buikgaatjes, betere controle of er nog bloedingen zijn en de honden herstellen sneller. Iets voor uw hond?

Ontwormen op maat

Over het algemeen wordt het advies gegeven om uw dier 4 keer per jaar te ontwormen vanuit het oogpunt van de volksgezondheid. Veel mensen vragen zich echter af of het wel nodig is om hun dier zo vaak medicatie toe te dienen. Dit is niet per se nodig indien u de ontlasting van uw hond of kat 4 keer per jaar laat controleren op wormeieren.

Dier van de maand

Jaarlijks vangt dierenasiel Zwolle zo’n 900 thuisloze dieren op. Regelmatig wordt er afstand gedaan van een hond omdat men de middelen niet (meer) heeft om voor het dier te zorgen of omdat er gedragsproblemen zijn ontstaan. Dierenasiel Zwolle doet er alles aan om een passend baasje te vinden voor elk asieldier. Helpt u deze dieren aan een fijn huisje?

De hond mee op vakantie

De hond meenemen op vakantie kan heel leuk zijn. Lekker samen wandelen en genieten zon, zee en strand. Houd er echter rekening mee dat er bepaalde wettelijke regels zijn waar u zich aan moet houden als u uw huisdier mee wilt nemen over de grens, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Bedenk ook dat er elders in Europa andere ziekten voor kunnen komen die wij hier in Nederland niet kennen. Bescherm uw hond of kat hier tijdig tegen!

Tuberositas Tibiae Advancement (TTA)

Regelmatig zien wij honden met een scheur van de voorste kruisband. Tot voor kort konden wij bij dierenkliniek Hattem alleen de kleine rassen helpen door het plaatsen van een nylon teugel buiten het gewricht. Sinds kort kunt u hier ook terecht met honden zwaarder dan 25 kg. Deze dieren worden geholpen geopereerd met behulp van de Tuberositas Tibiae Advancement (TTA) methode. De kosten voor deze operatie zijn afhankelijk van het gewicht van de hond, maar bedragen ongeveer €1200.

Gratis puppycheck, iets voor u?

Leuk! Een nieuw pupje in huis. Maar vaak zit je ook met veel vragen. Komt u langs voor de 2de of 3de pup enting, dan kunt u daarna een afspraak maken voor een gratis puppycheck. Zijn de entingen elders al gegeven aan uw pup, dan betaalt u eenmalig consultkosten. Tijdens de puppycheck wordt uw pup door een van onze assistentes gecontroleerd.

Chippen

Sinds 1 april 2013 is het chippen van honden verplicht. Dit betekent dat honden, geboren vanaf deze datum, moeten worden gechipt binnen zeven levensweken. De registratie van deze chip moet plaatsvinden binnen acht weken na de geboorte van de hond.

Dierfysiotherapie

Dierenkliniek Hattem werkt nauw samen met dierfysiotherapeute Hedwig Slabbekoorn van praktijk Animoo. Het kan gebeuren dat uw dier naar haar wordt doorverwezen in geval van rug/poot blessures. Lees verder voor een korte introductie!

Filmpjes van patiënten

Wij zien hier op de praktijk de meest bijzondere en vaak vervelende aandoeningen bij honden en katten. Hier een kleine greep uit ons dagelijkse aanbod van patiënten.