Dierfysiotherapeute Hedwig Slabbekoorn

Wanneer je last hebt van je spieren of gewrichten, is de weg naar de fysiotherapeut snel gevonden. Maar hoe werkt dat eigenlijk bij dieren? Net als mensen hebben ook zij last van blessures en pijn aan hun spieren en gewrichten en kunnen we als dierfysiotherapeut veel betekenen. Toch is het nog lang niet altijd vanzelfsprekend om naar een dierfysiotherapeut te gaan. Voor veel mensen is het onbekend en weten ze niet dat die mogelijkheid er is.

In 2012 is Hedwig samen met Caroline Janssen Animoo gestart; “een bedrijf waarbij we ons op honden en paarden richten. Caroline ziet de meeste paarden van ons en ik de honden. Toch komt het ook wel eens voor dat we een kat zien”.
Hedwig is een ervaren (sport)fysiotherapeute en werkt vaak op de donderdag in de Dierenkliniek als dierfysiotherapeute. De dierenarts adviseert en verwijst naar de dierfysiotherapeut op het moment dat dat aan de orde blijkt te zijn.
Hedwig heeft zich gespecialiseerd in actieve therapie en revalidatie. Haar behandelingen richten zich op gericht bewegen, weefsel-specifiek belasten en het hanteren van het principe belasting-belastbaarheid. Daarnaast zullen, waar nodig, massage- en mobilsatietechnieken ingezet worden.

Hedwig“Ik wil met mijn begeleiding een bijdrage leveren aan het verbeteren van de beweging en het functioneren van uw hond”. In de samenwerking met Laurens van Zuijlen is overleg een welkome meerwaarde.” 

De behandelingen kosten € 40,- per keer. Dit is exclusief eventuele reistijd.
Voor meer info zie www.animoo.nl 

Indien u verzekerd bent voor uw dier, wordt fysiotherapie, afhankelijk van uw pakketkeuze, vaak vergoed. Hedwig voldoet aan de criteria die de verzekeraar stelt en zijn erkent. Zo is ze lid van de vakvereniging NVFD.