Dé dierenarts in de regio Zwolle

Gezelschapsdieren kunnen al vele jaren voor de beste zorg terecht bij Dierenkliniek Hattem-Wapenveld, dé erkende dierenarts in de regio Hattem – Wapenveld – Zwolle. Veel huisdiereigenaren uit Zwolle en omgeving komen naar onze Dierenkliniek vanwege onze optimale zorg op maat. Zwollenaren geven aan dat onze uitgebreide mogelijkheden voor diagnoses en behandelingen uniek is in deze regio. Onze dierenkliniek is vanuit Zwolle goed bereikbaar en biedt uitgebreide mogelijkheden voor diagnoses en behandelingen voor al uw huisdieren.

Een modern complex op 15 minuten vanaf Zwolle

Op nog geen 15 minuten rijden vanuit Zwolle vindt u een mooi en modern complex. Hier beschikken onze dierenartsen over een ruime wachtkamer, imposante spreekkamers en alle mogelijkheden om uw huisdieren grondig te onderzoeken. Vanuit een speciale ruimte, kunnen de dieren worden voorbereid op een operatie. Daarnaast is er een aparte operatieruimte waar de dierenartsen verschillende middelen beschikbaar hebben voor een succesvolle operatie. Ook voor het uitspoelen van de oren en voor het behandelen van het gebit van de dieren, hebben wij speciale ruimten beschikbaar. Daarnaast beschikt onze dierenkliniek nabij Zwolle over een geavanceerd laboratorium, een röntgenruimte, echo-apparaat, apotheek en een groot magazijn.

Heldere adviezen van onze dierenartsen in Zwolle

U kunt met ieder gezelschapsdier, met allerlei klachten en kwalen, terecht bij onze dierenartsen in Zwolle . De artsen zullen alleen een behandeling adviseren indien dat noodzakelijk is en gaan uiterst bewust om met medicijnen. Door een goede communicatie met de dierenbezitter, brengen de dierenartsen u continu op de hoogte van de ontwikkelingen en geven heldere adviezen over diverse zaken. Wilt u vanuit Zwolle langskomen bij een van onze dierenartsen? Maak dan eerst telefonisch een afspraak. Voor spoedgevallen is altijd een van onze dierenartsen bereikbaar.

Onze bereikbaarheid vanuit Zwolle

ZwolleVanuit de binnenstad van Zwolle bent u met de auto in ongeveer 15 minuten bij onze kliniek. De snelste route is om via Katerveer de IJsselbrug over te rijden. Als u aan de andere kant van de IJssel bent, slaat u de eerste linksaf om de Geldersedijk op te gaan. Deze rijdt u door totdat u bij de eerste rotonde komt, hier slaat u rechts af de Burgermeester Bijleveldsingel op.  Vervolgens slaat u de eerste straat rechtsaf het Crunershof op.

Een routebeschrijving vanuit Zwolle vindt u in de afbeelding hieronder. Klik hier voor een uitgebreide routebeschrijving.

Met het openbaar vervoer bent u vanuit het Centrum van Zwolle ongeveer 20 minuten onderweg. Hiervoor stapt u in Zwolle in lijnbus 203 richting Apeldoorn via Hattem/Heerde. U stapt uit bij halte Hattem, Noord. Vanuit hier is het nog 2 minuten lopen naar Crunershof 2.

Welke diensten voor welke dieren?

Voor ieder huisdier dat wij in ontvangst nemen dragen wij de grootst mogelijke zorg voor. Onze artsen zijn dan ook dierenvrienden pur sang. Omdat wij alle dieren weer gezond naar hun baasjes willen sturen benaderen wij ieder huisdier als een apart geval. Bekijk hieronder per diersoort enkele behandelingen die wij uitvoeren. Of neem contact voor meer informatie door te bellen naar +31(0)38-444 25 12.

Hond

Vaccineren of titeren
Standaard worden honden in Nederland ingeënt met 6,9 en 12 weken. Echter, uit onderzoek blijkt dat nog niet bij alle pups de antistoffen van de moeder uit het lichaam verdwenen zijn op 12 weken. Voor hondenziekte is dit wel bij 20% van de pups. Zolang deze antistoffen aanwezig zijn, zal een inenting niet aanslaan.

Ontwormen op maat
Waarom is ontwormen überhaupt belangrijk? Uw huisdier kan infecties overbrengen op de mens. Kinderen, ouderen en mensen met een zwak immuunsysteem lopen het meeste risico. Ontwormen is dus zeker ook in het belang van de gezondheid van uw gezin!

Kat

Chippen
Wij zorgen ervoor dat het chipnummer en de gegevens van u en uw dier geregistreerd worden op BackHomeClub.nl, een databank voor gezelschapsdieren. Een veilig gevoel is dat deze databank behalve in Nederland ook is aangesloten bij het Europese systeem

Ontvlooien
Vlooien leggen eitjes op plaatsen waar de kat veel ligt te slapen en deze kunnen bij de juiste omstandigheden in korte tijd tot enorme hoeveelheden vlooien leiden. Het is dus zaak een vlooienbesmetting zo snel mogelijk te bestrijden of liever nog, te voorkomen.

Konijn

Sterilisatie/castratie
Konijnen worden vruchtbaar rond de leeftijd van 3-5 maanden. Het is dus raadzaam vanaf 3 maanden leeftijd mannetjes (rammelaars) en vrouwtjes (voedsters) uit elkaar te houden. Wil je ze wel bij elkaar houden dan is het nodig om in elk geval 1 van de 2 onvruchtbaar te maken.

Gebit
Een konijn met gebitsproblemen wil vaak wel eten, maar stopt bij de eerste hap omdat het pijn doet, of laat het eten steeds weer uit het bekje vallen. Als u dit aan uw konijn ziet is het belangrijk om naar de dierenarts te gaan.

Vogels

Verzorging
Vaak worden vogels in hun ééntje gehouden in een kooitje in de woonkamer. Het is echter belangrijk om te beseffen dat de meeste vogelsoorten groepsdieren zijn en een maatje enorm waarderen. Als je besluit een vogel alleen te houden, geef hem dan veel aandacht, om het gebrek aan een vriendje te compenseren.

Voeding
Wilt u uw vogel een uitgebalanceerde voeding geven, kies er dan voor om als basisvoeding pellets aan te bieden (bijvoorbeeld Harrison’s Bird Food of Nutribird). Hiernaast mag u wel groente en fruit blijven voeren. Vogels die op dit moment een zadendieet krijgen moeten geleidelijk overgewend worden op pellets.