Een dierenartspraktijk in Wezep met vele mogelijkheden

Dierenkliniek Hattem-Wapenveld is in de loop der jaren uitgegroeid van kleine huisdierenkliniek tot een omvangrijke dierenartspraktijk. De dierenarts is vanuit Wezep ideaal bereikbaar en beschikt over een groot aantal mogelijkheden om uw gezelschapsdieren te behandelen en onderzoeken. In de kliniek in Wezep werken tegenwoordig meerdere dierenartsen in een gloednieuw gebouw dat van alle gemakken is voorzien. Met deze moderne en effectieve middelen zijn wij in staat om direct een goede diagnose te stellen en eventueel spoedig een passend behandelplan op te zetten. Wij zullen u te allen tijde nauwkeurig informeren en de gevolgen van de mogelijkheden met u bespreken. Door onze jarenlange ervaring en kennis van de meest actuele zaken, zorgen onze dienartsen voor een zo goed mogelijk verloop.

Dierenarts Wezep

Passie voor dieren

Of u nu met een hond, kat of konijn op zoek bent naar een betrouwbare dierenarts, wij hebben voor u de oplossing. Met een deskundig team van dierenartsen bieden wij dagelijks de gewenste kwaliteit en zorg die uw dieren nodig hebben.
Onze passie voor dieren zorgt voor onze motivatie en maakt zorgt er voor dat wij ruim de tijd nemen om de dieren zo goed mogelijk te behandelen.

Spoedgeval in Wezep?

Voor spoedgevallen is de dierenarts vanuit Wezep 24 uur per dag bereikbaar. Bel daarvoor naar ons algemene telefoonnummer. Wanneer er geen sprake is van spoed, maar uw gezelschapsdier toch graag wilt laten onderzoeken door onze dierenarts, kunt u een afspraak maken of gebruik maken van het inloopspreekuur bij de dierenarts nabij Wezep dat wij van maandag tot en met vrijdag aanbieden. Kom gerust langs en ervaar zelf de deskundigheid van onze dierenartsen.

Welke diensten voor welke dieren?

Voor ieder huisdier dat wij in ontvangst nemen dragen wij de grootst mogelijke zorg voor. Onze artsen zijn dan ook dierenvrienden pur sang. Omdat wij alle dieren weer gezond naar hun baasjes willen sturen benaderen wij ieder huisdier als een apart geval. Bekijk hieronder per diersoort enkele behandelingen die wij uitvoeren. Of neem contact voor meer informatie door te bellen naar +31(0)38-444 25 12.

Hond

Vaccineren of titeren
Standaard worden honden in Nederland ingeënt met 6,9 en 12 weken. Echter, uit onderzoek blijkt dat nog niet bij alle pups de antistoffen van de moeder uit het lichaam verdwenen zijn op 12 weken. Voor hondenziekte is dit wel bij 20% van de pups. Zolang deze antistoffen aanwezig zijn, zal een inenting niet aanslaan.

Ontwormen op maat
Waarom is ontwormen überhaupt belangrijk? Uw huisdier kan infecties overbrengen op de mens. Kinderen, ouderen en mensen met een zwak immuunsysteem lopen het meeste risico. Ontwormen is dus zeker ook in het belang van de gezondheid van uw gezin!

Kat

Chippen
Wij zorgen ervoor dat het chipnummer en de gegevens van u en uw dier geregistreerd worden op BackHomeClub.nl, een databank voor gezelschapsdieren. Een veilig gevoel is dat deze databank behalve in Nederland ook is aangesloten bij het Europese systeem

Ontvlooien
Vlooien leggen eitjes op plaatsen waar de kat veel ligt te slapen en deze kunnen bij de juiste omstandigheden in korte tijd tot enorme hoeveelheden vlooien leiden. Het is dus zaak een vlooienbesmetting zo snel mogelijk te bestrijden of liever nog, te voorkomen.

Konijn

Sterilisatie/castratie
Konijnen worden vruchtbaar rond de leeftijd van 3-5 maanden. Het is dus raadzaam vanaf 3 maanden leeftijd mannetjes (rammelaars) en vrouwtjes (voedsters) uit elkaar te houden. Wil je ze wel bij elkaar houden dan is het nodig om in elk geval 1 van de 2 onvruchtbaar te maken.

Gebit
Een konijn met gebitsproblemen wil vaak wel eten, maar stopt bij de eerste hap omdat het pijn doet, of laat het eten steeds weer uit het bekje vallen. Als u dit aan uw konijn ziet is het belangrijk om naar de dierenarts te gaan.

Vogels

Verzorging
Vaak worden vogels in hun ééntje gehouden in een kooitje in de woonkamer. Het is echter belangrijk om te beseffen dat de meeste vogelsoorten groepsdieren zijn en een maatje enorm waarderen. Als je besluit een vogel alleen te houden, geef hem dan veel aandacht, om het gebrek aan een vriendje te compenseren.

Voeding
Wilt u uw vogel een uitgebalanceerde voeding geven, kies er dan voor om als basisvoeding pellets aan te bieden (bijvoorbeeld Harrison’s Bird Food of Nutribird). Hiernaast mag u wel groente en fruit blijven voeren. Vogels die op dit moment een zadendieet krijgen moeten geleidelijk overgewend worden op pellets.