Deskundige dierenartsen bij u in de buurt

Wanneer u op zoek bent naar een deskundige dierenarts in Kampen of omgeving bent u bij Dierenkliniek Hattem-Wapenveld aan het juiste adres. Wij zijn vanuit Kampen perfect bereikbaar en hebben een uitgebreide dierenartsenpraktijk waar u met al uw gezelschapsdieren terecht kunt. Met verschillende dierenartsen en de meest geavanceerde apparatuur, kunnen wij uw dier de zorg bieden die het nodig heeft.

De beste zorg voor uw dier in Kampen

Dierenarts KampenVanuit een moderne operatieruimte bieden wij gasnarcose en bewaking, maar ook beschikken wij over echo- en röntgenapparatuur, een laboratorium en een volledig uitgeruste apotheek. De dierenartsen hebben hiermee alle materialen en ruimtes voorhanden voor een optimaal onderzoek en behandeling. Met jarenlange ervaring en deskundigheid is iedere dierenarts in staat de beste zorg voor uw huisdier te leveren.

U bent van harte welkom bij onze dierenartsen in Kampen

Kom gerust eens langs bij onze dierenkliniek en maak kennis met de dierenartsen. In geval van spoed kunt u ons 24 uur per dag en zeven dagen per week bereiken via ons algemene telefoonnummer. Voor andere zaken bent u welkom tijdens onze speciale spreekuren. Bekijk de kaart hieronder als u wilt weten hoe u ons vanuit Kampen kunt bereiken.

Welke diensten voor welke dieren?

Voor ieder huisdier dat wij in ontvangst nemen dragen wij de grootst mogelijke zorg voor. Onze artsen zijn dan ook dierenvrienden pur sang. Omdat wij alle dieren weer gezond naar hun baasjes willen sturen benaderen wij ieder huisdier als een apart geval. Bekijk hieronder per diersoort enkele behandelingen die wij uitvoeren. Of neem contact voor meer informatie door te bellen naar +31(0)38-444 25 12.

Hond

Vaccineren of titeren
Standaard worden honden in Nederland ingeënt met 6,9 en 12 weken. Echter, uit onderzoek blijkt dat nog niet bij alle pups de antistoffen van de moeder uit het lichaam verdwenen zijn op 12 weken. Voor hondenziekte is dit wel bij 20% van de pups. Zolang deze antistoffen aanwezig zijn, zal een inenting niet aanslaan.

Ontwormen op maat
Waarom is ontwormen überhaupt belangrijk? Uw huisdier kan infecties overbrengen op de mens. Kinderen, ouderen en mensen met een zwak immuunsysteem lopen het meeste risico. Ontwormen is dus zeker ook in het belang van de gezondheid van uw gezin!

Kat

Chippen
Wij zorgen ervoor dat het chipnummer en de gegevens van u en uw dier geregistreerd worden op BackHomeClub.nl, een databank voor gezelschapsdieren. Een veilig gevoel is dat deze databank behalve in Nederland ook is aangesloten bij het Europese systeem

Ontvlooien
Vlooien leggen eitjes op plaatsen waar de kat veel ligt te slapen en deze kunnen bij de juiste omstandigheden in korte tijd tot enorme hoeveelheden vlooien leiden. Het is dus zaak een vlooienbesmetting zo snel mogelijk te bestrijden of liever nog, te voorkomen.

Konijn

Sterilisatie/castratie
Konijnen worden vruchtbaar rond de leeftijd van 3-5 maanden. Het is dus raadzaam vanaf 3 maanden leeftijd mannetjes (rammelaars) en vrouwtjes (voedsters) uit elkaar te houden. Wil je ze wel bij elkaar houden dan is het nodig om in elk geval 1 van de 2 onvruchtbaar te maken.

Gebit
Een konijn met gebitsproblemen wil vaak wel eten, maar stopt bij de eerste hap omdat het pijn doet, of laat het eten steeds weer uit het bekje vallen. Als u dit aan uw konijn ziet is het belangrijk om naar de dierenarts te gaan.

Vogels

Verzorging
Vaak worden vogels in hun ééntje gehouden in een kooitje in de woonkamer. Het is echter belangrijk om te beseffen dat de meeste vogelsoorten groepsdieren zijn en een maatje enorm waarderen. Als je besluit een vogel alleen te houden, geef hem dan veel aandacht, om het gebrek aan een vriendje te compenseren.

Voeding
Wilt u uw vogel een uitgebalanceerde voeding geven, kies er dan voor om als basisvoeding pellets aan te bieden (bijvoorbeeld Harrison’s Bird Food of Nutribird). Hiernaast mag u wel groente en fruit blijven voeren. Vogels die op dit moment een zadendieet krijgen moeten geleidelijk overgewend worden op pellets.