Advies na een gebitsbehandeling

Deze informatie is van belang voor honden en katten die kortgeleden een gebitsbehandeling ondergaan hebben. Bij een gebitsbehandeling verwijderen we tandplaque en tandsteen van de elementen. Indien nodig worden er röntgenfoto’s gemaakt en soms is het noodzakelijk dat er tanden worden verwijderd. Na een gebitsreiniging, is het van belang om terugkeer van de problemen te voorkomen!

Gebitsproblemen kunnen leiden tot verschillende soorten klachten. Een beginnende ontsteking als gevolg van tandplaque veroorzaakt een slechte adem. Als de ontstekingen zich verder uitbreiden, kan uw huisdier klachten krijgen variërend van pijn bij het eten, niet willen eten of overmatig speekselen. In het eindstadium kunnen tanden en kiezen zelfs los gaan zitten en kunnen elders in het lichaam ontstekingen ontstaan. Een goed gebit helpt dus ook om uw huisdier gezond te houden!

Door een goede dagelijkse gebitsverzorging, kunt u de vorming van tandplaque en tandsteen grotendeels helpen voorkomen. De meest effectieve manieren zijn:

  • Tandenpoetsen: hier kunt u het beste al vroeg (op jonge leeftijd) mee beginnen en het is belangrijk dit dagelijks te doen.
  • Royal Canin Dental Diet: een voeding die bijzonder effectief is in het bestrijden van tandplaque en tandsteen.
  • Spoelproducten

Belangrijk is om regelmatig het gebit van uw huisdier op onregelmatigheden zoals tandaanslag of snel bloedend tandvlees te controleren, zodat indien nodig vroegtijdig kan worden ingrepen.  Bij twijfels kunt u een afspraak maken voor een gebitscontrole in onze praktijk.

Onze ervaring leert, dat veel katten- en hondeneigenaren het lastig vinden om het poetsen van de tanden mee te nemen in de dagelijkse verzorging. Een goed alternatief voor poetsen is het Dental Diet. Een voeding met een mechanisch werkende reiniging door de speciale vorm, grootte en structuur. Daarnaast zorgen actieve bestanddelen ervoor dat voedselresten minder goed blijven plakken op het tandoppervlak. Hierdoor wordt het gebit tijdens het kauwen als het ware al gepoetst.

Dental

Bron: Informatiefolder Dental dieetvoeding Royal Canin en Dierenkliniek Hattem