Update maatregelen m.b.t. het coronavirus

De coronamaatregelen worden steeds verder versoepeld. Zo ook bij Dierenkliniek Hattem. Onderstaande maatregelen zijn nog wel van kracht en wij vragen u vriendelijk om hier rekening mee te houden.

• Heeft u een afspraak, maar u heeft gezondheidsklachten (hoesten, kortademigheid, keelpijn, koorts)? Dan vragen wij u om de praktijk te bellen om de afspraak te verzetten of om iemand anders langs te laten komen met uw dier.

• Wij werken alleen nog maar OP AFSPRAAK. Onze inloopspreekuren ’s ochtends en ’s avonds komen te vervallen om grote groepen mensen te voorkomen. Onze openingstijden blijven onveranderd.

• Wij begroeten u voorlopig zonder een hand te geven.

• In onze praktijk kunt u uw handen wassen en ontsmetten. Tevens wordt er in de kliniek vaker gedesinfecteerd, waaronder ook de deurklinken en de pinautomaat.

We zullen ons best blijven doen om iedereen zo goed mogelijk te helpen en wij hopen dat u begrip heeft voor onze maatregelen. We houden u op de hoogte bij veranderingen van de huidige maatregelen.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag:

08.30 – 20.30 uur

Telefonisch spreekuur:

13:00-13:30 uur
(voor laboratorium uitslagen en korte vragen aan de dierenarts):

We werken uitsluitend op afspraak!

Spoed of een afspraak inplannen?

Bel: 038-4442512

Gewijzigde openingstijden ivm feestdagen:

26 mei: gesloten ivm Hemelvaartsdag
6 juni: gesloten ivm Tweede Pinksterdag

Opening Evidensia Dierenziekenhuis IJsselland

Wij zijn trots om te melden dat in het pand van Dierenkliniek Hattem een nieuw Evidensia Dierenziekenhuis is geopend! Bij Dierenkliniek Hattem streven we ernaar om de best mogelijke zorg voor uw huisdier te kunnen leveren. Door het opzetten van het ziekenhuis is het nu mogelijk om binnen hetzelfde pand uitgebreide specialistische zorg voor uw huisdier te verlenen. De eerste lijns zorg (zoals vaccinaties, consulten en bloedonderzoek) zal nog steeds gebeuren bij Dierenkliniek Hattem. Maar indien er meer zorg of onderzoeken nodig zijn, wordt u intern doorgestuurd naar het Evidensia Dierenziekenhuis IJsselland. Hier hebben wij de mogelijk tot het uitvoeren van echo’s, CT scans en specialistische operaties.
Meer informatie kunt u vinden op onze website

Aanpassing vaccinatie schema

Na de basisvaccinatie van een pup of kitten volgde altijd op 1 jaar leeftijd nog een herhalingsvaccinatie. Uit onderzoek is gebleken dat tot 30% van de dieren tussen de 12 weken en 1 jaar onvoldoende beschermd is tegen 1 of meerdere ziektes. Daarom zullen wij voortaan uw dier enten op 6 maand leeftijd. Daarna wordt er weer geënt met een interval van 1 jaar. Of u kunt ervoor kiezen om bij uw hond een titerbepaling te laten doen.

Nieuwe regels rondom chippen

Sinds november 2021 zijn er strengere regels ingevoerd rondom het chippen en registreren van honden. Deze regels zijn ingevoerd om de malafide hondenhandel tegen te gaan. Bent u van plan een pup aan te schaffen, een hond te adopteren uit het buitenland of een nestje te fokken met uw hond, lees dan eerst onderstaande informatie.

Sterilisatie door middel van een kijkoperatie (laparoscopie)

We hebben al enkele jaren de nieuwste operatie techniek in huis: de kijkoperatie, o.a. voor de sterilisatie bij de hond. Deze methode van steriliseren heeft grote voordelen: kleinere buikgaatjes, betere controle of er nog bloedingen zijn en de honden herstellen sneller. Iets voor uw hond?

© Dierenkliniek Hattem-Wapenveld