Update maatregelen m.b.t. het coronavirus

De coronamaatregelen worden steeds verder versoepeld. Zo ook bij Dierenkliniek Hattem. Onderstaande maatregelen zijn nog wel van kracht en wij vragen u vriendelijk om hier rekening mee te houden.

• Heeft u een afspraak, maar u heeft gezondheidsklachten (hoesten, kortademigheid, keelpijn, koorts)? Dan vragen wij u om de praktijk te bellen om de afspraak te verzetten of om iemand anders langs te laten komen met uw dier.

• Vanaf heden werken wij alleen nog maar OP AFSPRAAK. Onze inloopspreekuren ’s ochtends en ’s avonds komen te vervallen om grote groepen mensen te voorkomen. Onze openingstijden blijven onveranderd.

• Heeft u bij ons een afspraak? Dan vragen wij u om met MAXIMAAL 1 PERSOON naar de praktijk te komen. Ook als u uw dier komt ophalen na de operatie. Wij vragen u zoveel mogelijk per pin af te rekenen.

• Wij vragen u om binnen onze praktijk een mondkapje te dragen.

• Wij begroeten u voorlopig zonder een hand te geven.

• Heeft u medicatie en/of voer nodig? Bestel dit alstublieft alvast telefonisch. Op die manier kunnen we ieders aanwezigheid in de praktijk zo kort mogelijk laten duren.

• Er zullen voorlopig beperkt huisvisites plaatsvinden.

• In onze praktijk kunt u uw handen wassen en ontsmetten. Tevens wordt er in de kliniek vaker gedesinfecteerd, waaronder ook de deurklinken en de pinautomaat.

We zullen ons best blijven doen om iedereen zo goed mogelijk te helpen en wij hopen dat u begrip heeft voor onze maatregelen! We houden u op de hoogte bij veranderingen van de huidige maatregelen.

Openingstijden

maandag tot en met vrijdag:

08.30 – 17.00 uur en

18.30 – 19.30 uur

met uitzondering van woensdagavond

We werken uitsluitend op afspraak!

Spoed of een afspraak inplannen?

Bel: 038-4442512

3-in-1 vaccin beschikbaar voor konijnen

Sinds het voorjaar 2020 is er een combinatie vaccin beschikbaar voor konijnen. Hiermee is uw konijn met 1 injectie beschermd tegen alle bekende dodelijke konijnenziektes, te weten: myxomatose, RHD 1 en RHD 2. Deze zeer besmettelijke virussen wordt onder andere verspreid via ontlasting , urine, water, voedsel, kleding en stekende insecten. Voorkom besmetting van uw konijn en laat uw dier tijdig vaccineren.

Aanpassing vaccinatie schema hond en kat

Na de basisvaccinatie van een pup of kitten volgde altijd op 1 jaar leeftijd nog een herhalingsvaccinatie. Uit onderzoek is gebleken dat tot 30% van de dieren tussen de 12 weken en 1 jaar onvoldoende beschermd is tegen 1 of meerdere ziektes. Daarom zullen wij voortaan uw dier enten op 6 maand leeftijd. Daarna wordt er weer geënt met een interval van 1 jaar. Of u kunt ervoor kiezen om bij uw hond een titerbepaling te laten doen.

Voorste kruisband operatie

Regelmatig zien wij honden met een scheur van de voorste kruisband. Tot voor kort konden wij bij dierenkliniek Hattem alleen de kleine rassen helpen door het plaatsen van een nylon teugel buiten het gewricht. Sinds kort kunt u hier ook terecht met honden zwaarder dan 25 kg. Deze dieren worden geholpen geopereerd met behulp van de Tuberositas Tibiae Advancement (TTA) methode. De kosten voor deze operatie zijn afhankelijk van het gewicht van de hond, maar bedragen ongeveer €1500.

Sterilisatie door middel van een kijkoperatie (laparoscopie)

We hebben al enkele jaren de nieuwste operatie techniek in huis: de kijkoperatie, o.a. voor de sterilisatie bij de hond. Deze methode van steriliseren heeft grote voordelen: kleinere buikgaatjes, betere controle of er nog bloedingen zijn en de honden herstellen sneller. Iets voor uw hond?

© Dierenkliniek Hattem-Wapenveld