Update maatregelen m.b.t. het coronavirus

Wegens de uitbraak van het coronavirus zijn ook wij genoodzaakt om de volgende maatregelen te nemen om verspreiding zoveel mogelijk tegen te gaan. Deze maatregelen gelden tot nader order. Houdt u zich alstublieft aan deze voorwaarden, in het ergste geval maakt u een heel team zorgverleners ziek, met risico op verdere verspreiding van het virus.

• Heeft u een afspraak, maar u heeft gezondheidsklachten (hoesten, kortademigheid, keelpijn, koorts)? Dan vragen wij u om de praktijk te bellen om de afspraak te verzetten of om iemand anders langs te laten komen met uw dier.

• Vanaf heden werken wij alleen nog maar OP AFSPRAAK. Onze inloopspreekuren ’s ochtends en ’s avonds komen te vervallen om grote groepen mensen te voorkomen. Onze openingstijden blijven onveranderd.

• Heeft u bij ons een afspraak? Dan vragen wij u om met MAXIMAAL 1 PERSOON naar de praktijk te komen. Ook als u uw dier komt ophalen na de operatie. Wij vragen u zoveel mogelijk per pin af te rekenen.

• Wij vragen u om binnen onze praktijk een mondkapje te dragen.

• Wij begroeten u voorlopig zonder een hand te geven. We proberen minimaal 1,5 meter afstand te houden tussen de mensen.

• Heeft u medicatie en/of voer nodig? Bestel dit alstublieft alvast telefonisch. Op die manier kunnen we ieders aanwezigheid in de praktijk zo kort mogelijk laten duren.

• Er zullen voorlopig GEEN THUISVISITES plaatsvinden om de veiligheid van ons personeel beter te kunnen waarborgen.

• In onze praktijk kunt u uw handen wassen en ontsmetten. Tevens wordt er in de kliniek vaker gedesinfecteerd, waaronder ook de deurklinken en de pinautomaat.

We zullen ons best blijven doen om iedereen zo goed mogelijk te helpen en wij hopen dat u begrip heeft voor onze maatregelen! We houden u op de hoogte bij veranderingen van de huidige maatregelen.

Openingstijden

maandag tot en met vrijdag:

08.30 – 17.00 uur en

18.30 – 19.30 uur

met uitzondering van woensdagavond

We werken uitsluitend op afspraak!

Spoed of een afspraak inplannen?

Bel: 038-4442512

3-in-1 vaccin beschikbaar voor konijnen

Sinds het voorjaar 2020 is er een combinatie vaccin beschikbaar voor konijnen. Hiermee is uw konijn met 1 injectie beschermd tegen alle bekende dodelijke konijnenziektes, te weten: myxomatose, RHD 1 en RHD 2. Deze zeer besmettelijke virussen wordt onder andere verspreid via ontlasting , urine, water, voedsel, kleding en stekende insecten. Voorkom besmetting van uw konijn en laat uw dier tijdig vaccineren.

Oktober actie: bloeddrukmeting bij de kat

Eén op de vijf katten krijgt in zijn leven te maken met hypertensie, oftewel een hoge bloeddruk. We zien dit met name bij oudere katten. Hypertensie wordt ook wel een ‘sluipmoordenaar’ genoemd. Je hoeft er namelijk niets van te merken, terwijl het wel schadelijke gevolgen heeft voor de nieren, de hersenen, de ogen, het hart en de bloedvaten. Onbehandeld, kan dit bijvoorbeeld leiden tot blindheid of hartfalen.

In de maand oktober kunt u terecht bij één van onze paraveterinairen voor een gezondheidscontrole, urinecontrole én bloeddrukmeting van uw kat voor slechts €33,30

Voorste kruisband operatie

Regelmatig zien wij honden met een scheur van de voorste kruisband. Tot voor kort konden wij bij dierenkliniek Hattem alleen de kleine rassen helpen door het plaatsen van een nylon teugel buiten het gewricht. Sinds kort kunt u hier ook terecht met honden zwaarder dan 25 kg. Deze dieren worden geholpen geopereerd met behulp van de Tuberositas Tibiae Advancement (TTA) methode. De kosten voor deze operatie zijn afhankelijk van het gewicht van de hond, maar bedragen ongeveer €1500.

Sterilisatie door middel van een kijkoperatie (laparoscopie)

We hebben al enkele jaren de nieuwste operatie techniek in huis: de kijkoperatie, o.a. voor de sterilisatie bij de hond. Deze methode van steriliseren heeft grote voordelen: kleinere buikgaatjes, betere controle of er nog bloedingen zijn en de honden herstellen sneller. Iets voor uw hond?

© Dierenkliniek Hattem-Wapenveld