2 dagen geleden

Paardenkliniek Wapenveld

Het veulenseizoen is weer begonnen! Krijgt u binnenkort een veulen, of heeft u net een veulen gekregen? Hierbij enkele tips waar u op kunt letten. ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

3 maanden geleden

Paardenkliniek Wapenveld

Samenwerking Paardenartsen

Vanaf begin volgend jaar gaat Paardenkliniek Wapenveld tijdens de weekenddiensten voor spoedgevallen bij paarden samenwerken met Paardenkliniek de Veluwe (Heerde) en éénPK Paardenpraktijk Kersten (Nunspeet). Dit betekent dat er aan uw paard in nood altijd uitstekende zorg geboden wordt door een GGP Erkende Paardenarts van een van deze paardenklinieken.

Dit betekent ook dat u in geval van nood een paardenarts kunt treffen van een kliniek waar u geen cliënt bent. Hierover zijn door de samenwerkende klinieken goede afspraken gemaakt over overdracht van behandelingen en onderlinge bereikbaarheid in het geval van patiënten met een relevante of recente ziektegeschiedenis.

Voor vragen kunt u contact opnemen met een van de samenwerkende klinieken.
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

4 maanden geleden

Paardenkliniek Wapenveld

Korting op basisvaccinatie rhinopneumonie bij Paardenkliniek Wapenveld

Van €73,50 voor €61,50 voor twee vaccinaties.

Met de huidige golf van rhinopneumonie uitbraken is het verstandig om na te denken over de bescherming van uw paard tegen dit virus. Paardenkliniek Wapenveld biedt u een aantrekkelijke korting op de basisvaccinatie tegen EHV1 en EHV4. Genoemde prijs is de totaalprijs voor 2 vaccinaties en geldig t/m 31 december 2018.

U kan via 038-4478871 een afspraak maken voor een visite aan huis of een afspraak op onze kliniek.

VACCINATIE

Vaccinatie speelt een essentiële rol in de preventie van rhinopneumonie-uitbraken. Door uw paarden regelmatig te vaccineren behouden ze een vrij goede weerstand tegen het virus. Zo zijn ze zelf beter beschermd tegen de ziekte, maar zullen ze ook minder virus uitscheiden naar andere paarden en de verspreiding van virus verminderen. Het vaccineren van de hele stal zorgt voor groepsimmuniteit met als gevolg een betere controle van het equine herpesvirus.

Kunnen paarden gevaccineerd worden bij een uitbraak?

Paarden kunnen gevaccineerd worden wanneer er in de buurt een uitbraak is. Vaccinatie verhoogt de weerstand tegen rhino en vermindert de virusuitscheiding. Zo zal de verspreiding van virus onderdrukt worden. Aangezien er gewerkt wordt met dode vaccinvirussen is het onmogelijk dat een paard rhinopneumonie ontwikkelt door de vaccinatie. Het vaccineren van zieke paarden heeft geen zin.

Beschermt vaccinatie tegen zenuwstoornissen?

Onderzoek naar de doeltreffendheid van vaccinatie in de bestrijding van zenuwstoornissen wordt bemoeilijkt door het feit dat niet iedere besmetting met EHV-1 leidt tot deze symptomen. Het is wel zo dat grote uitbraken van zenuwstoornissen wereldwijd gecorreleerd zijn met de afwezigheid van antistoffen. Epidemiologische onderzoeken tonen aan dat er duidelijk minder klinische problemen zijn in die bedrijven met een vaccinatiebeleid.

www.zoetis.nl/rhinopneumoniebijpaarden/paardbeschermen.aspx
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

4 maanden geleden

Paardenkliniek Wapenveld

UPDATE RHINOPNEUMONIE 05.11.2018

Paardenkliniek Wapenveld is weer volledig in bedrijf! U kunt zowel thuis als op onze kliniek weer van al onze zorg voor uw paard gebruik maken.

Gedurende onze recente sluiting (18-29 oktober jl.) zijn er bij onze stalpatiënten geen verschijnselen van de neurologische vorm van rhinopneumonie vastgesteld. Bij controle op de aanwezigheid van het virus aan het einde van de isolatieperiode zijn alle paarden negatief getest (het EHV-1 virus is niet aangetoond).

Na de isolatieperiode hebben wij onze werkzaamheden op de kliniek weer gestart, maar onze stallen voor alle zekerheid nog een extra week gesloten gehouden en grondig gereinigd. Ook in deze laatste week zijn er bij de paarden geen verschijnselen van de neurologische vorm van rhinopneumonie vastgesteld en kunnen wij ook onze stallen weer vrijgeven voor opnamepatiënten.
... MeerMinder

Bekijk op Facebook