1 week geleden

Paardenkliniek Wapenveld

UPDATE RHINOPNEUMONIE 05.11.2018

Paardenkliniek Wapenveld is weer volledig in bedrijf! U kunt zowel thuis als op onze kliniek weer van al onze zorg voor uw paard gebruik maken.

Gedurende onze recente sluiting (18-29 oktober jl.) zijn er bij onze stalpatiënten geen verschijnselen van de neurologische vorm van rhinopneumonie vastgesteld. Bij controle op de aanwezigheid van het virus aan het einde van de isolatieperiode zijn alle paarden negatief getest (het EHV-1 virus is niet aangetoond).

Na de isolatieperiode hebben wij onze werkzaamheden op de kliniek weer gestart, maar onze stallen voor alle zekerheid nog een extra week gesloten gehouden en grondig gereinigd. Ook in deze laatste week zijn er bij de paarden geen verschijnselen van de neurologische vorm van rhinopneumonie vastgesteld en kunnen wij ook onze stallen weer vrijgeven voor opnamepatiënten.
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

4 maanden geleden

Paardenkliniek Wapenveld

❗Let op: Do’s en dont’s paardentransport warm weer🌞🚛🐴

✅Denk extra goed na voordat je op pad gaat met een trailer of vrachtwagen.
✅Controleer het weerbericht en de filemeldingen voordat je paarden gaat vervoeren.
✅Plan je route en vervoer paarden ‘s morgens vroeg of juist ‘s avonds laat. Ga niet op het heetst van de dag rijden dus ook niet terug naar huis vanaf een evenement. Wacht tot de temperatuur is gezakt en vang dan pas de terugreis aan.
✅Wanneer de trailer of veewagen in beweging is en voldoende ventilatieopeningen heeft (zorg ook dat er aan de achterzijde een opening is), is transport van paarden bij 27 graden nog wel mogelijk. Als er kans is op file, moet er niet met paarden worden gereisd tenzij er sprake is van een volledig geconditioneerd vervoersmiddel.
✅In een stilstaande trailer of veewagen is de temperatuur binnen al snel 10 graden hoger dan buiten. Vermijd files en haal je paard direct uit de trailer op de plek van bestemming. Parkeer je trailer altijd in de schaduw, ook voordat je vertrekt.
✅Bij een omgevingstemperatuur van meer dan 30 graden is uiterste voorzichtigheid geboden.
✅Bij 35 graden of meer mogen er geen paarden meer vervoerd worden.
✅Neem voor de zekerheid water mee voor onderweg.
✅Paarden die volop te eten en te drinken krijgen tijdens transport reizen beter dan paarden die hier niet over beschikken.
✅Voor alle duidelijkheid: Vervoer van een ernstige zieke of gewonde paarden is een calamiteit en dan gelden andere regels. Neem in dat geval contact op met je dierenarts.
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

4 maanden geleden

Paardenkliniek Wapenveld

Na een succesvolle samenwerking van 20 jaar tussen Hoefsmederij Bloem en Paardenkliniek Wapenveld moet Aart Bloem vanwege gezondheidsredenen helaas stoppen met zijn werk op de kliniek. In die 20 jaar zijn er talloze paarden op orthopedisch beslag gezet en zijn vele hoefproblemen opgelost door Aart en zijn team. Wij zijn hen daar zeer erkentelijk voor.
Het team rond Aart zal vanaf 9 juli 2018 voornamelijk ambulant paarden bekappen en beslaan. Zij blijven op het bekende telefoonnummer 06-23938494 bereikbaar.

Wij zijn zeer verheugd dat we in de hoefsmeden John Donck, Gerrit Westerink en hun team goede vervangers hebben gevonden. Zij zullen vanaf 9 juli ‘s middags op de kliniek aanwezig zijn om ons te ondersteunen bij de kliniekwerkzaamheden en zullen ook de paarden van een deel van hun eigen klanten daar beslaan.
Hoefsmederij De Hierdense Smid is bereikbaar op het telefoonnumer 06-20140209 en het e-mail adres adajohndorian@live.nl.
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

5 maanden geleden

Paardenkliniek Wapenveld

Wel zo gemakkelijk: vanaf vandaag ontvangt u de herinneringen voor vaccinaties en gebitscontroles niet meer via de post maar via e-mail! ... MeerMinder

Bekijk op Facebook