Na een succesvolle samenwerking van 20 jaar tussen Hoefsmederij Bloem en Paardenkliniek Wapenveld moet Aart Bloem vanwege gezondheidsredenen helaas stoppen met zijn werk op de kliniek. In die 20 jaar zijn er talloze paarden op orthopedisch beslag gezet en zijn vele hoefproblemen opgelost door Aart en zijn team. Wij zijn hen daar zeer erkentelijk voor.
Het team rond Aart zal vanaf 9 juli 2018 voornamelijk ambulant paarden bekappen en beslaan. Zij blijven op het bekende telefoonnummer 06-23938494 bereikbaar.

Wij zijn zeer verheugd dat we in de hoefsmeden John Donck, Gerrit Westerink en hun team goede vervangers hebben gevonden. Zij zullen vanaf 9 juli ‘s middags op de kliniek aanwezig zijn om ons te ondersteunen bij de kliniekwerkzaamheden en zullen ook de paarden van een deel van hun eigen klanten daar beslaan.
Hoefsmederij De Hierdense Smid is bereikbaar op het telefoonnumer 06-20140209 en het e-mail adres adajohndorian@live.nl.
... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Wel zo gemakkelijk: vanaf vandaag ontvangt u de herinneringen voor vaccinaties en gebitscontroles niet meer via de post maar via e-mail! ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Het veulenseizoen is in volle gang! Krijgt u binnenkort een veulen, of heeft u net een veulen gekregen? Hierbij enkele tips waar u op kunt letten. ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Een leuke en informatieve dag met ook één van onze dierenartsen, Karlijn van Gerwen, aan het woord! ... MeerMinder

Reminder! Inschrijven voor de workshopdag kan nog tot en met dinsdag 27 februari! En uiteraard zijn ouders/ vrijwilligers ook welkom om mee te doen!

Bekijk op Facebook

Het trekken van een verzwakte of gespleten kies kan lastige situaties opleveren tijdens de ingreep. Gelukkig zijn er manieren om de kans op complicaties aanzienlijk te verkleinen! Hier zie je hoe een gespleten kies tijdelijk kan worden verstevigd door een noodvulling. ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Of wij wel eens een kies trekken bij een paard of pony? Jazeker! Vandaag alweer drie patiënten van één of meerdere ontstoken of afgebroken kiezen ontdaan. Een van deze kiezen is via minimaal invasieve buccotomie verwijderd (een kijkoperatie), kan je zien welke kies dat is?

Update: de meest linker kies is getrokken via een kijkoperatie. Als je goed kijkt zie je een gaatje in het midden van de kies. Met dit door de dierenarts geboorde gat is met behulp van specialistische apparatuur de kies getrokken. Deze manier van kiezen trekken is uitermate geschikt voor kiezen die zijn afgebroken en de gebruikelijke trekmethodes geen uitkomst bieden.
... MeerMinder

Bekijk op Facebook