Dier van de maand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naam:        Joop

Leeftijd:     +/- 12 jaar

Geslacht:   Kater (gecastreerd)

Maakt u kennis met Joop, onze heerlijk karaktervolle, liefdevolle kater. Met een geweldige uitstraling! Maanden geleden kwam Joop bij ons binnen als vondeling met medische problemen. De behandeling heeft lang geduurd, maar nu mag Joop dan eindelijk op zoek naar een nieuwe, lieve baas!

Joop (april 2006) is een karaktervolle heer. Erg lief en aanhankelijk, maar ook zo gewiekst dat hij zijn snoepjes al uit je hand graait. Een heerlijke eigenzinnige kater! Joop’s conditie was dusdanig slecht dat hij een lange behandeling heeft ondergaan. Inmiddels ziet hij er stukken beter uit en staat hij op een onderhoudsdosering Prednison, in combinatie met hypoallergene voeding. Hier doet hij het erg goed op! Dit is wel iets wat Joop zal moeten blijven gebruiken. Qua kosten valt het mee, maar het kan natuurlijk wel een extra drempel zijn voor een nieuwe baas.

Wij hopen dat iemand hier doorheen kijkt en valt voor Joop’s geweldige persoonlijkheid!

Bel voor meer informatie tijdens openingstijden naar 038-4601784 of bezoek onze website! http://www.dierenasielzwolle.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naam:     Sammy

Leeftijd:     bijna 3 jaar

Geslacht:   reu (gecastreerd)

Sammy is een gecastreerde Tibetaanse Terrier, geboren in november 2015.

Sammy heeft mooie looks, maar is een wolfje in schaapskleren. Zijn vorige bazen heeft hij meerdere keren gebeten. Ook bij ons was hij in het begin pittig wanneer je bij zijn kennel kwam. Inmiddels gaat dit stukken beter en lijkt dit voort te komen uit onzekerheid.

Een van de medewerkers heeft Sammy een aantal dagdelen mee naar huis genomen om te zien hoe Sammy thuis reageerde en zo te kijken of de bijtincidenten ergens naar te herleiden waren. Ook de gedragstherapeute heeft Sammy hier gezien. Sammy  deed het daar erg goed met andere honden, hij kent de hondentaal en gedraagt zich prima tussen de andere reu en 2 teven. Hij wil graag spelen, met de andere honden, of (als er niemand mee wil spelen) zelf met een balletje of flostouw.
Ook de kat negeert hij, hij lijkt er een beetje bang voor.  Tijdens deze dagdelen is er geen vorm van agressie geweest. Dat zegt natuurlijk niet alles, want Sammy zal zich pas na een aantal weken thuisvoelen. Wanneer je hem terugzet in zijn kennel komt de “echte” Sammy soms naar boven, vooral als je een voor hem bedreigende houding aanneemt.
Bij zijn vorige bazen kon Sammy eventjes alleen thuisblijven, bij hen is hij op 18-5 nog gecastreerd.

Wij zoeken een nieuwe baas die ervaring heeft met dit type hond, een andere stabiele hond als speelmaatje zal Sammy leuk vinden. Een baas die bewust kiest voor een hond met een verleden en het een uitdaging vindt om hem “te lezen” en gelijk op een hondvriendelijke cursus gaat voor de baas-hond band.

Sammy is echt een hondje om iets mee te doen, lange wandelingen, spelletjes, enz.
Sammy is niet geschikt voor een nieuwe baas waar kinderen over de vloer komen.

Sammy is geen hond voor iedereen. Het spreekt voor zich dat wij selectief zullen zijn waar wij Sammy plaatsen. Houdt u er ook rekening mee dat u een aantal keren zult moeten komen wandelen, voor hij met u mee naar huis mag.

Bel voor meer informatie tijdens de openingstijden naar 038-4601784 of bezoek onze website! http://www.dierenasielzwolle.nl