Dier van de maand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naam:        Bram

Leeftijd:     8 jaar

Geslacht:   Kater (gecastreerd)

Bram is een mooie rood-witte kater, geboren rond juni 2010.
Tijdens en na de verhuizing had Bram zoveel stress dat het beter was om voor hem een rustig nieuw thuis te gaan zoeken. En daarom logeert Bram bij ons. Bram is (als hij gewend is) een lieve en aanhankelijke kat, maar geeft wel zijn grenzen aan. Zijn buik en achterhand bijvoorbeeld zijn een “no go zone” en daar moet je hem dan ook niet aaien. Doe je dat wel, dan krijg je een tik.  Aai je hem gewoon op de andere plaatsen, dan vindt Bram dat ,als hij eenmaal gewend is, heerlijk!

Bram was andere katten gewend en dat ging goed. Ook de aanwezige hond tolereerde hij. Werd de hond toch iets te opdringerig, dan kreeg hij een mep van Bram.  Bram was trouwens keurig zindelijk bij zijn vorige baas.

Bram is een echte jager en zal het heerlijk vinden om weer buiten te kunnen struinen. Bij zijn vorige baas bleef hij altijd keurig in de buurt van huis en luisterde prima naar zijn naam. Ook binnen vindt hij het erg leuk om te spelen. Een touwtje met daaraan veertjes, balletjes oid vindt hij geweldig!

Omdat Bram snel gestressed is lijkt het ons beter om een baas te  zoeken zonder kinderen onder de 12 jaar en waar wellicht ook geen andere katten aanwezig zijn. Een baas die Bram echt even de tijd geeft om rustig te wennen aan een nieuwe situatie en niet gelijk verlangd dat hij binnen 2 dagen helemaal gewend is.

Bent u die lieve baas en gunt u Bram een geweldig stressvrij leven?

Bel voor meer informatie tijdens openingstijden naar 038-4601784 of bezoek onze website! http://www.dierenasielzwolle.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naam:     Ruud

Leeftijd:     9 jaar

Geslacht:   reu (gecastreerd)

Ruud is een gecastreerde Jack Russell Terriër, geboren in september 2009.
Omdat hij zenuwachtig en druk wordt van een andere hond in huis was het beter om een rustiger thuis voor hem te zoeken.

Ruud is een echte Jack Russell, een heertje met (af en toe) pit dat precies weet wanneer je overwicht op hem hebt. Bij zijn vorige bazen luisterde hij goed naar de man des huizes. Daar liep hij ook netjes naast aan de riem en Ruud richt zich dan ook op 1 persoon.

Ruud kan over het algemeen prima met andere honden, maar wij zoeken een nieuwe baas waar geen andere hond in huis aanwezig is, dat is hem te druk.  Katten, daar gaat hij als echte Terriër achteraan en kinderen zijn voor Ruud te druk. Verder kon Ruud (samen met de andere hond) prima even alleen thuis blijven, hij kan prima mee in de auto en is vriendelijk naar bezoek. Al blaft hij natuurlijk wel om ze aan te kondigen. Zijn rubberen bot is Ruud’s favoriete speeltje, hij vermaakt zich daar prima mee.

Omdat Ruud gericht is op 1 (mans)persoon, zoeken wij een nieuwe baas die alleen woont. Een baas die Terriër-ervaring heeft en consequent met hem is. Die baas heeft een erg leuk maatje aan Ruud!

Bel voor meer informatie tijdens de openingstijden naar 038-4601784 of bezoek onze website! http://www.dierenasielzwolle.nl