Hond

Vaccineren of titeren?

Steeds meer mensen vragen zich af of het wel nodig is om hun dier standaard elk jaar te laten vaccineren. Men kan namelijk ook de hoeveelheid antistoffen tegen bepaalde ziekten in het bloed van een hond meten. Hoe zit dat nu precies en zijn vaccinaties nu wel zo schadelijk?

Huisdierenverzekering

De jaarlijkse vaccinatie is voor de meeste diereigenaren goed te betalen. Maar wat doet u indien uw dier een ongeluk krijgt en een dure operatie nodig heeft? Of als uw dier een chronische aandoening krijgt? Met een huisdierenverzekering zijn de medische kosten gedekt en betaalt u altijd een vast bedrag per maand.

Heeft mijn hond artrose?

Heeft uw hond ‘s ochtends ook zo’n moeite met uit de mand komen? Merkt u dat hij minder wil spelen en tijdens wandelingen moeilijker mee kan komen? Dan kan het heel goed zijn dat uw hond last heeft van artrose. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om het leven met artrose zo comfortabel mogelijk te maken. Bespreek met uw dierenarts wat de beste behandeling voor uw viervoeter is!

Chippen

Sinds 1 april 2013 is het chippen van honden verplicht. Dit betekent dat honden, geboren vanaf deze datum, moeten worden gechipt binnen zeven levensweken. De registratie van deze chip moet plaatsvinden binnen acht weken na de geboorte van de hond.

Ontwormen op maat

Over het algemeen wordt het advies gegeven om uw dier 4 keer per jaar te ontwormen vanuit het oogpunt van de volksgezondheid. Veel mensen vragen zich echter af of het wel nodig is om hun dier zo vaak medicatie toe te dienen. Dit is niet per se nodig indien u de ontlasting van uw hond of kat 4 keer per jaar laat controleren op wormeieren.

Vuurwerkangst

De blaadjes vallen van de bomen, de dag worden weer korter en voor u het weet is het alweer oud en nieuw. Voor ons vaak een leuke tijd, maar daar denken honden en katten vaak heel anders over. Door nu vast te starten met medicatie of vuurwerktraining, kunt u ervoor zorgen dat uw huisdier straks ontspannen omgaat met alle harde knallen. Zo kan uw dier straks ook genieten van een fijne jaarwisseling!